2014. március 31., hétfő

Mángoldos-sonkás pite fenyőmaggal

Ismét egy gyors, szezonális pite következik egy olyan zöldséggel, amiről mostanában egyre többet olvastam, de még sosem kóstoltam. Ez pedig a mángold. Annyit tudtam róla, hogy az íze nagyon hasonlít a spenóthoz, így amikor megpillantottam a boltban, bekerült a kosaramba, akkor elkezdtem tervezgetni, hogy a spenóthoz hasonló módon fogom elkészíteni. De hogy? Nos, mentem tovább, és a hűtőpultban észrevettem, hogy a kerek vajas-leveses tészta éppen akciós. És már meg is született a kész terv.

Hozzávalók:
1 mángold
1 kerek, 26 cm-es vajas-leveles tészta
2 ek fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1/2 dl tejszín
10 dkg füstölt sonka
10 dkg krémsajt

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A vajas-leveles tésztát kiveszem a hűtőből, félrerakom. A fenyőmagot egy száraz serpenyőben megpirítom. A mángoldot megmosom, 2 cm-es kockákra vágom, mehet bele a szára is. Egy kevés vízben a mángoldot megpárolom. A vizet leöntöm róla, és hozzákeverem a tejszínt, a krémsajtot, kockára vágott sonkát, zúzott fokhagymát. Sózom, borsozom. A leveles tésztát kicsavarom, sütőpapírra helyzem, ráteszem a tölteléket. A sütőt előmelegítem 200 ºC-ra, és a lepényt kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése