Vendégség volt nálunk, és egy csomó rizibizink, valamint csirkecombunk maradt itthon. Már a fülemen is a csirkecomb jött ki, de kidobni mégsem akartam. Gondoltam, inkább átalakítom, ami kiváló ötletnek bizonyult, szinte rá sem lehetett ismerni az eredeti alapanyagokra ebben az új egytálételben.
Hozzávalók (4 személyre):
4 sült csirkecomb vagy mell
1 ek olaj
2 csésze rizibizi (vagy főtt rizs)
1 répa
1 piros kaliforniai paprika
2 zöldhagyma
1 ek thai pad kapao fűszerkeverék (thai bazsalikom, csili, fokhagyma)
10 dkg babcsíra (elmaradhat)
3 ek koreai bulgogi szósz (elmaradhat)
Elkészítés:
A combról a húst lefejtjük, apró darabokra vágjuk. A répát zsüliennre vágjuk, a kaliforniai paprikát apró csíkokra, a zöldhagymát karikára. Egy mély serpenyőben (vagy wokban) felmelegítjük az olajat, beledobjuk a felszeletelt húsdarabokat és erős tűzön megpirítjuk. Amikor félig kész, hozzáadjuk a zöldségeket, éppen csak megkavarjuk egyszer-kétszer, hogy még roppanósak maradjanak. Hozzáöntöm a rizst, majd a thai fűszerkeveréket, és a bulgogi szószt, párat kavarva melegítem, összeérlelem az ízeket. Lehet, hogy ezen a thaiok és a koreaiak megbotránkoznak, de szerintem ezek az ízek mennek egymáshoz, és jól kiegészítik egymást. Még forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése