Ezeknek a finom vendégváró falatkáknak a receptjét a mindmegette.hu oldalon találtam. Már többször elkészítettem őket, de nem tudom őket megunni. Hamar elkészülnek, és garantált sikert aratnak a vendégeknél.
Hozzávalók:
1 cukkini
1 tonhalkonzerv (saját levében)
3 ek majonéz
1 ek kapribogyó
1 tk mustár
1 zöldhagyma zöldje apróra vágva
frissen őrölt bors
Feltétnek: mini mozzarella, koktélparadicsom
Elkészítés:
A tonhalkonzervet leszűrjük. Villával összenyomjuk, belekeverjük a majonézt, mustárt, kapribogyót, felaprított hagymaszárat és a borsot.
A cukkinit megmossuk, és egy zöldséghámozó segítségével hajszálvékony hosszúkás szeleteket vágunk belőle. (Érdemesebb keskenyebb cukkinit választani, ha nincs nagyon széles zöldséghámozónk.) Lobogó sós vízbe tesszük 10 másodpercre, majd egy gyors mozdulattal jeges vízbe tesszük tovább, nehogy túlpuhuljon. Papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges vizet, majd a szeletekbe egy-egy kanál tonhalkrémet teszünk, és szusiszerűen felcsavarjuk. A tetejébe pedig egy-egy koktélparadicsomot vagy minimozzarellát ültetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése