2014. március 3., hétfő

Kelt meggyes-túrós pite

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg cukor
1 tojássárga
5 dkg vaj
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő

A töltelékhez:
25 dkg túró
2,5 dl tej
2 dkg búzadara
2 tojás
8 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
1 üveg meggybefőtt (vagy 40 dkg friss meggy)

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk.  A lisztet a maradék hozzávalókkal összekeverjük, majd a felfutott élesztővel jól kidolgozzuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A sütőt 190 ºC-ra melegítjük.

A töltelékhez a tejet felforraljuk, beletesszük a búzadarát és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, citromhéjjal ízesítjük. Hozzádajuk a túrót és a megfőtt darát, majd a tojások felvert habját.

Az időközben megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kikent tortaformába helyezzük, villával megszurkáljuk. Rákanalazzuk a túrótölteléket. A tetejét kirakjuk magvalt meggyel. 35 perc alatt készre sütjük. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése