2014. november 24., hétfő

Baconös tojás muffinformában

Már régen volt a blogon reggeli, ezért most előrukkolok egy nagyon egyszerű, de látványos étellel, a klasszikus sonkás tojás egy változatával. Hogy miért jó muffinformában sütni? A válasz egyszerű: nem kell mellette állni, amíg készül, nem lesz zsírszagú a hajunk, és amíg sül, mi a fürdőszobában elkészülhetünk. Ekkor csak kivesszük a formából, tálaljuk a látványos reggelit és learatjuk a babérokat.
Hozzávalók:
fejenként 1-2 tojás
baconszeletek
szeletelt újhagymaszár
esetleg reszelt sajt
olaj a forma kikenéséhez
só, bors

A tálaláshoz:
HP szósz, mustár, ketchup ízlés szerint

Elkészítés:
A sütőt 200ºC-ra előmelegítjük. A muffinformát vékonyan kiolajozzuk. A baconöket félbevágjuk, kibéleljük velük a muffinformákat. Mindegyikbe beleütünk egy tojást, megszórjuk az újhagymaszárral, esetleg reszelt sajttal. Betoljuk a sütőbe és 10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tojássárga picit még remegős, de a fehérje már átsült.

Ízlés szerint szószokkal, ropogós bagette-tel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése