Most különösebb szöveg nélkül jöjjön egy finom téli saláta.
3 közepes cékla
egy csokor petrezselyemzöld
vegyes zöldsaláta (madárbegy, rukkola, jégsaláta, bármi más jöhet)
esetleg gránátalma magok (elmaradhat)
15 dkg füstölt lazac
Öntet:
10 dkg durvára vágott dió
4 gerezd fokhagyma apróra vágva
1/4 tk chili pehely
30 ml jó minőségű almaecet
2 ek olivaolaj
Elkészítés:
A sütőt 220ºC-ra előmelegítem. A céklákat alufóliába csomagolom és kb. egy óra alatt puhára sütöm. Ha kihűlt, meghámozom, cikkekre vágom és félreteszem.
Az öntethez minden hozzávalót egy pohárba öntök, aminek van teteje (én régi mustárospoharat használok erre a célra), és jól összerázom.
A salátaleveleket, petrezselyemzöldet megmosom, megszárítom, a gránátalmamagokat kinyerem a gyümölcshéjból. Mindent szépen elrendezek két tányéron, a céklát teszem utoljára, majd meglocsolgatom az öntettel. Kiváló egy csöndes romantikus vacsorára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése