1 nagyobb cukkini
1 nagyobb padlizsán
15 dkg kéksajt
1 csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
2-3 ek olivaolaj
balzsamecet ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit, padlizsánt megmosom, hosszúkás szeletekre vágom, sózom, borsozom. Egy grillezős serpenyőt vékonyan megkenek olivaolajjal, majd magas hőfokon megsütöm a zöldségeket. Amikor már majdnem készen vannak, csak akkor dobom közéjük az egész gerezd megtisztított fokhagymát. Amikor szépen megsült minden, egy előmelegített tálra teszem őket, ízlés szerint még egy kevés olivaolajjal, balzsamecettel meglocsolom, rátördelem a kéksajtot, ami enyhén rá fog olvadni. Közben a bazsalikomleveleket apróra tépkedem, és már tálalom is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése