2014. július 28., hétfő

Grillezett padlizsán és cukkini kéksajttal

A gyorsan valami finomat mottó jegyében született meg ez a borkorcsolya a minap. A boltba nem volt kedvünk lemenni, ezért csak az itthon található dolgokból tudtam dolgozni. Volt itthon maradék kéksajt, no meg egy-egy egész padlizsán illetve cukkini.


Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
1 nagyobb padlizsán
15 dkg kéksajt
1 csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
2-3 ek olivaolaj
balzsamecet ízlés szerint

Elkészítés:
A cukkinit, padlizsánt megmosom, hosszúkás szeletekre vágom, sózom, borsozom. Egy grillezős serpenyőt vékonyan megkenek olivaolajjal, majd magas hőfokon megsütöm a zöldségeket. Amikor már majdnem készen vannak, csak akkor dobom közéjük az egész gerezd megtisztított fokhagymát. Amikor szépen megsült minden, egy előmelegített tálra teszem őket, ízlés szerint még egy kevés olivaolajjal, balzsamecettel meglocsolom, rátördelem a kéksajtot, ami enyhén rá fog olvadni. Közben a bazsalikomleveleket apróra tépkedem, és már tálalom is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése