2014. január 2., csütörtök

Könnyű avokádós saláta

Az ünnepek múltával azt hiszem többen úgy érezzük, hogy egy kicsit sok volt a húsból, a süteményekből, és itt az ideje a gyomrunknak egy kis szabadságot adni, és valami könnyebb étellel kényeztetni. Ilyenkor az egyik legjobb választás egy könnyű saláta. Mai ajánlatom egy avokádós fejessaláta.

Hozzávalók 4 személyre:
1 érett avokádó
1 fejessaláta
5 dkg fekete olivabogyó
1 kis fej lilahagyma
10 db koktélparadicsom
néhány csepp mézes balzsamecet
mandarinolaj (ízlés szerint)

Elkészítés:
A salátát megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük, darabokra tépkedjük. A hagymát szeletekre, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Az avokádó magját eltávolítjuk, kikanalazzuk a héjából, majd szintén vékony szeletekre vágjuk. Ízlés szerint ízesítjük balzsamecettel és mandarinolajjal. Óvatosan összekeverjük a salátát, a lecsepegetetett olivabogyóval díszítjük. Fokhagymás pirítóssal nagyon finom. Sültek mellé köretnek is ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése