2014. január 26., vasárnap

Mozzarellás szűzérmék

Mostanában többször készítettem vendégeknek egy gyors és finom ételt, ami nagy sikert szokott aratni. Ami kell hozzá: egy vagy két darab sertésszűz, jó sok zöldség mediterrán fűszerezéssel.

Hozzávalók (4-személyre):
60 dkg sertésszűz
2 kaliforniai paprika
4-5 nagy paradicsom
1 nagy lilahagyma
30 dkg gomba
kakukkfű
bazsalikom
oregánó ízlés szerint
2 nagy mozzarellagolyó

bors
2 ek olivaolaj a sütéshez

Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmosom. A paprikát csíkokra, a hagymát cikkekre, a gombát kockákra vágom. Egy evőkanál olivaolajat egy mély serpenyőben megmelegítek, és ha már forró, akkor sorban hozzáteszem a zöldségeket. Először a hagymát, majd ahogy elkészültem a felvágással, a paprikát, gombát és paradicsomot. Hozzáteszem a fűszereket, és erős tűzön pár percig átsütöm őket. Csak annyira, hogy még maradjanak ropogósak. Amint kész, egy tűzálló tállba öntöm őket. A serpenyőt papírtörlővel kitörlöm, és majd ebben sütöm a felszeletelt, sózott, borsozott szűzérméket. Mindkét oldalukat pirosra sütöm 2-3 perc alatt. Amint megpirultak, ráteszem őket a zöldségek tetejére, mindegyikre egy egy szeletet pakolok a felkarikázott mozzarellából, és 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg a mozzarella a hús tetejére olvad. Ez kb. 10-15 perc. Ennél tovább lehetőleg ne süssük, mert akkor a zöldségek túl sok levet eresztenek, és akkor paradicsomlevest kapunk provanszi stílusú köret helyett.

Aki a zöldségek mellé még egyéb köretet is szeretne, annak krumplipürét javaslok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése